Whiplash


Door een ongeval kan het gebeuren dat er een overrekking van de nekspieren plaatsvindt. Dat komt door de slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Hierdoor kan een whiplash ontstaan. Een whiplash wordt ook wel aangeduid als nekklachten, een accelaratie-deceleratie trauma, een WAD (whiplash associated disorder) of een PWS (post whiplash syndroom).

Meestal is er op röntgenfoto’s niets te zien. Er is dan sprake van medisch niet objectiveerbaar letsel. Het is dan moeilijk om aan te tonen dat er daadwerkelijk iets mis is, ook al zijn de soms hardnekkige klachten duidelijk aanwezig sinds het ongeval. Het verhalen van de letselschade door een whiplash is daarom een complex en vaak langdurig proces. Deskundige bijstand is dan ook noodzakelijk en gebruikelijk. Letsel Impact is gespecialiseerd in het verhalen van whiplash schades.

Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u niet weerloos tegenover een verzekeraar komt te staan. Tevens kunnen wij zorgen voor arbeidsdeskundige begeleiding. Ons doel daarbij is een zo goed en verantwoord mogelijke terugkeer in uw arbeidsproces en/of sociale leven.