No Cure No Pay


Er zijn in Nederland diverse letselschadebureaus die standaard werken op basis van no cure no pay. Dat betekent dat u een percentage van de uiteindelijke uitkering moet betalen aan het letselschadebureau. Als ze geen resultaat behalen, hoeft u niets te betalen.

Als u kiest voor no cure no pay, krijgt u dus nooit uw volledige schade vergoed. U moet immers een flink percentage afdragen. No cure no pay is alleen zinvol als er onduidelijkheid is over de aansprakelijkheid. Als de aansprakelijkheid wel duidelijk is, maken de kosten van juridische bijstand namelijk onderdeel uit van uw schade. No cure no pay kost u in dat geval dus gewoon geld.

Voor letselschade advocaten is het wettelijk verboden om op basis van no cure no pay te werken. Letselschadebureaus mogen dat wel.

De nadelen van no cure no pay zijn in de media (bijvoorbeeld Tros Radar) veelvuldig aan de kaak gesteld. Wij werken daarom niet op basis van no cure no pay, maar standaard op basis van een uurtarief. Dat is het meest transparant en bij volledige aansprakelijkheid kost het u niets. De verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke partij is namelijk wettelijk verplicht de kosten te betalen.

Bij discussie over de aansprakelijkheid, maken wij een op maat gesneden voorstel. Uitgangspunt daarbij is een voor u zo goedkoop mogelijke oplossing.
 

"Duidelijke afspraken, het kostte me inderdaad niets"

Test hier uw schadeclaim